Tillbaka till startsidan
svenska
dansk
Distributör för Brunswick i
Sverige, Danmark och Island
 Historia  Organisation  Försäljning  Inköp  Teknik  Administration  Staff players  Kontakta oss  Nyheter  Partners 
 
Vår historia, och vad betyder VBS

Det började för många år sedan, i början av 1980-talet. Stefan Medin, en av VBS Bowlings ägare och grundare började då med företaget Svenska Rainbowl AB utveckla nya tekniska lösningar och reservdelar för den svenska bowlingmarknaden. Det var lite smarta saker som han förstod att marknaden behövde. Resultat-tavlor, elektroniska övertramps-apparaturer och tidräkningssystem.

Åren gick och Stefan Medin hade en vision att skapa ett svenskt system för automatisk poängberäkning, scoringsystemet Viking. I början av 1990-talet utvecklade han det första svenskutvecklade scoringsystemet Viking 2000. Automatisk poängberäkning kom då att revolutionera bowlingmarknaden och det blev som en explosion, bowlandet tog full fart. Vid denna tidpunkt så hade Svenska Rainbowl AB också tagit en position som en av dom stora leverantörerna av banbygge, renoveringar, reservdelar och tillbehör för bowlinghallar.

Han höll på med dessa idéer och kom sedan att träffa den andre av våra ägare, Stefan Bergström. Denne hade förflutet som elektronikingenjör och var utbildad vid Chalmers tekniska högskola. Dessa två fortsatte tillsammans med en programmerare, och ett nytt bolag, Resultatsystem AB, startades. Den nya generation scoring som utvecklades kom att kallas Viking 2001. Den fortsatt stegvisa förbättringen av scoringsystemet har gjort att vi numera försöker undvika siffror och föredrar namnet Viking Scoring.

Brunswick hade vid denna tiden ett eget system, men det var inte tillräckligt bra. Ett antal Viking system hade då redan installerats runt om i världen, i Tyskland, Belgien, USA och hela norden, så Brunswick kände väl till systemet Viking. Kontakt togs med Stefan Medin och Alf Karlsson, tidigare VD för Resultatsystem AB, vid en mässa i Las Vegas 1998. Året därpå inbjöd Brunswick till förhandlingar. Brunswick köpte då rätten till Viking systemet för världsmarknaden, förutom Skandinavien som är vår hemmamarknad. På samma gång fick Stefan och Stefan möjlighet att bli återförsäljare för Brunswicks hela sortiment i Sverige, Danmark och Island. VBS Bowling AB bildades och personalen från Svenska Rainbowl AB följde med till VBS Bowling AB. Resultatet av detta idag är alltså Sveriges största och mest kompletta leverantör inom branschen.

VBS står för Viking Bowling Supply.

 
NYHETSBREV
Håll dig uppdaterad!
 

Mer info   Alla nyheter
 
SENASTE KLOTRECENSIONEN
 
WEBBFRÅGAN
Har du provat några av de nya DV8 kloten?
  Ja
  Nej
  Nej, men jag ska köpa ett
Visa resultat
Tidigare frågor
VBS Bowling AB  -  Ingela Gathenhielms Gata 1, 421 30 Västra Frölunda  -  Tel: +46 (0)31-99 64 30  -  Fax: +46 (0)31-99 64 35  -   Kontakta oss
meriq.semeriq.se